NOVO! NOVO! NOVO!

Pri Čarunalniku trenutno pripravljamo delavnice robotike na več osnovnih šolah v JV regiji. Radi bi razširili znanje in navdušenje nad roboti med vsemi, ki jih to vsaj malo zanima. Z aprilom začnemo z delavnicami na naslednjih osnovnih šolah, kjer že zbiramo informativne prijave:

Robotika na OŠ Grm

Robotika na OŠ Drska

Robotika na OŠ Otočec

Robotika na OŠ Bršljin

Dobrodošli!

Lego WeDo ROBOTI

Lego WeDo roboti uvajajo otroke v robotiko in so v kombinaciji z Lego WeDo kurikulumom odlična izkušnja, ki na atraktiven način otoka vpelje v svet naravoslovja, tehnike in robotike.

Pri Čarunalniku WeDo robotiko vedno kombiniramo s primeri iz narave ali družbe. Na primer: uro robotike na temo čebel začnemo s pogovorom o čebelah, njihovi vlogi v naravi, njihovi strukturi, delovanju, nato pa iz kock, senzorjev in motorjev sestavimo model čebele in ga nato še sprogramiramo. Otroke tako na zanimiv način uvedemo v celo serijo interdisciplinarnih tematskih aktivnosti, da lahko ob tem razvijajo svoje veščine v znanosti, tehnologiji, programiranju, matematiki, pa tudi v socialnih stikih.

Čas, ki ga preživimo na delavnici, vedno mine kot bi mignil in na koncu vsi že komaj čakamo, da se spet vidimo.

_________________

Če želite prijaviti vašega otroka na delavnice WeDo ROBOTI, lahko pri Čarunalniku izberete katero od naslednjih delavnic:

Robotika na OŠ Grm – začnemo v aprilu na OŠ Grm v Novem mestu (lahko se nam pridružite)

Robotika na OŠ Drska – zbiramo informativne prijave

ROBOTI WeDo na Gimnaziji – delavnice potekajo na Gimnaziji Novo mesto (lahko se nam pridružite)

Dobrodošli v svetu robotov!