IMG_2152

Pri Čarunalniku tudi letos konec meseca avgusta v Novem mestu (od 22. do 24. avgusta 2016) pripravljamo tridnevno poletno šolo. Poteka na lokaciji Šolskega centra Novo mesto.

Delavnice bodo potekale od 22. do 24. avgusta, od 7.30 do 15.30. ure.
Tudi letos smo k sodelovanju povabili športnega pedagoga, ki bo poskrbel, da se bodo udeleženci delavnic lahko dobro razmigali.
Za malico bo poskrbljeno.

Urnik:
7.30 – sprejem in začetek čaranja,
10.30 – malica z odmorom,
11.00 – športne dejavnosti,
13.00 – Čaramo z računalnikom
15.30 – odhod domov
Lokacija: v prostorih Šolskega centra Novo mesto

Udeleženci bodo razdeljeni v dve skupini. Skupino izberete ob prijavi glede na starost.
1.  skupina
od 7 do 10 let:
Lego WeDo roboti in izdelava računalniških iger z mačkom Scratchem

2.  skupina
od 11 do 15 let:
Lego Mindstorms roboti. Udeleženci bodo razdeljeni v dve skupini glede na predznanje.

PRIJAVE

Prijave zbiramo TUKAJ.

Dodatne informacije boste dobili po prijavi preko elektronske pošte.

CENA
Subvencionirana prijavnina je 45 EUR (za drugega otroka iz iste družine 30 EUR). *

*Subvencionirana prijavnina za udeležence iz Mestne občine Novo mesto. Za udeležence iz ostalih občin je prijavnina 60 EUR (45 EUR za drugega otroka iz iste družine)
** Pridržujemo si pravico do zavrnitve prijave v primeru zapolnitve razpoložljivih mest, o čemer vas bomo obvestili po e-pošti oz. z obvestilom na naši spletni strani.

 

Poletno šolo finančno podpira tudi Mestna občina Novo mesto.

 

Delavnica Lego WeDo roboti in Scratch

Lego-WedoScratchBlogLogo

Lego WeDo predstavlja uvod v svet robotike. Otroci se seznanijo z robotiko na podlagi naravnih in fizikalnih pojavov: premikanje, trenje, kotaljenje, živalski svet, … Tako lažje osvojijo pojme senzorjev in servomotorjev, ki jih priključijo na pametno kocko in nazadnje sprogramirajo na tabličnem računalniku.

Maček Scratch je osnovni lik našega računalniškega okolja. Z njegovo pomočjo se bomo naučili, kako ga premakniti, spremeniti njegov način oglašanja in še kaj. Gradniki v programu so v slovenščini in jih ni potrebno znati na pamet: učili se bomo, kako jih sestavljati v zaporedje, ki bo pripeljalo do čisto prave kratke igrice.

 

Delavnica Lego Mindstorms

LM

Na delavnicah bomo sestavljali različne robote, nanje namestili servo motorje in senzorje za dotik, zvok, ultrazvok in svetlobo. Delovanje robotov bomo upravljali s pomočjo ukazov, ki jih bomo programirali na enostaven način s pomočjo ikon v LEGO Mindstorms interaktivnem okolju..

 

 

Nekaj utrinkov z lanskih delavnic (2015):