flyer mindstorms-01
DELAVNICA “LEGO MINDSTORMS ROBOTI”

 

Verjetno poznaš kakšnega robota. Ali pa si že imel/-a priložnost videti ga vsaj po televiziji ali na spletu? Zagotovo se ti je zdel zanimiv, verjetno pa tudi precej zakompliciran.

Toda – ali veš, da lahko tudi sam/-a narediš in sprogramiraš svojega robota? Naredil bo vse, kar mu ukažeš. V sobo ti bo prinesel sok in pospravil smeti namesto tebe. Fino, kajne?

No, začne se pri malo preprostejših opravilih. Roboti Lego Mindstorms so namenjeni prav temu. Spremljajo okolico (znajo zaznavati svetlobo, prepoznati barve, izmeriti oddaljenost do določenega predmeta) in se nanjo tudi odzivajo glede na naša navodila, ki jim jih vgradimo (se premikajo v določeno smer, sledijo črti ali drugim markerjem, prek mehanizmov izvajajo določena opravila, itd.).

In kar je pri vsem tem najlepše: za programiranje takšnega robota ti ni treba napisati niti vrstice kode! Ukaze jim namreč posreduješ s pomočjo privlačnih grafičnih blokov, ki jih sestavljaš in kombiniraš kot puzle ali Lego kocke. Logično, saj gre za Lego robota!


Priporočljiva starost: od 11 let naprej

TRENUTNO NI RAZPISANIH DELAVNIC.

Lahko pa si ogledate delavnice, ki trenutno potekajo.