Čarunalnik je v zadnjih dveh sezonah sodeloval v programu FLL (First Lego League). V sezoni 2014/15 smo sodelovali z ekipo NM3 – ČAROVNIKI, v sezoni 2015/16 pa z ekipo Lego Hackers.

Ekipa pa se udeležuje tudi ostalih dogodkov, kamor nas povabijo: v zadnjem času je bila to prireditev Gazela v KC Janeza Trdine v Novem mestu in dogodek Tehnogenij v Svetu energije v Krškem.

FIRST® LEGO® League (FLL) je mednarodni multidisciplinarni raziskovalni program, ki navdušuje otroke za STEM (kratica za science, technology, engineering, and math), raziskovanje, učenje, eksperimentiranje, skupinsko delo in podjetništvo. Več informacij za slovenski del lahko najdete na spletni strani fll.si.

S pomočjo atraktivne robotike jim na učinkovit in zabaven način približamo zanimanje za naravoslovje, tehniko, s čimer otroci skozi učenje z igro razvijajo logični in tehnični način razmišljanja. Spodbuja jih k uporabi sodobnih tehnologij v koristne, humane namene.

Pri tem je poseben poudarek na spodbujanju radovednosti, razvijanju ustvarjalnosti (razmišljanju “Out of the box”), inovativnosti in skupinskem delu.

Sodelovanje v programu FLL, ki poteka v več kot 80. državah po svetu omogoči edinstveno izkušnjo sistemskega doživljanja celostnega inovacijskega procesa.