Poletje je pri Čarunalniku minilo v znamenju Poletne šole, ki smo jo pripravili na različnih lokacijah Posavja in Dolenjske: v Sevnici, Brežicah, Novem mestu in v Krškem.

Poletne šole se je udeležilo 74 otrok v starosti 7 do 15 let.

Na zabavnih delavnicah smo se ukvarjali z izdelavo računalniških igre v Scratchu ter programiranjem in sestavljanjem WeDo in Mindstorms robotov. Otroci so bili razdeljeni v dve starostno in vsebinsko različni skupini s skupnim ciljem: (na)učiti se programiranja.

Da so se dekleta in fantje na delavnicah dobro počutili, so skrbeli: Roman, Zoran, Marjan, Svetlana, Barbara, Tamara, Gregor, Miha, Domen in Larsen. Pri športnih aktivnostih sta pomagali Simona in Nataša ter Jana iz Ženskega odbojkarskega kluba Novo mesto s svojo s pomočnico, ki so poskrbele, da so se naše kosti dobro razmigale in Janez, ki je poskrbel za to, da želodčki niso bili lačni.

Da ne pozabimo: delavnice v takem obsegu ne bi bile mogoče, če nam Fakulteta za računalništvo in informatiko iz Ljubljane ne bi prijazno posodila svojih Mindstorms kompletov, za kar se ji lepo zahvaljujemo. Prav tako se zahvaljujemo tudi Šolskemu centru Novo mesto, Gimnaziji Novo mesto in Šolskemu centru Krško-Sevnica, s katerimi smo pripravili tudi letošnjo Poletno šolo. Hvala Mestni občini Novo mesto in občini Krško, ki s svojo podporo izkazujeta posluh in priznavata pomembnost Čarunalnikovega poslanstva. Iskrena hvala vsem! Se vidimo na naših prihodnjih dogodkih.

Čarunalnikova Poletna šola uspela

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.